fredag 13 augusti 2010

Gor cirkeln hel och rund igen


Idag ar det var sista dag i Indien och det ar verkligen overkligt! I tva manader har vi nu rest runt och upplevt detta land pa sa manga olika vis. Varje dag har vi lart oss nagot nytt och vi ar sa nojda over det vi sjalva presterat och hur allt med var resa har artat sig. Vi ar sa glada och ledsna pa samma gang for att vi aker hem inatt, var resa ar nu slut men vi har fatt ut sa mycket av den. Vi saknar vara vanner och vara familjer!
Detta ar alltsa det sista inlagget vi gor fran Indien men misstrosta inte vi kommer att gora nagra inlagg till fran Sverige. Da kommer vi att kunna skriva om hur projekt som rort var resa fortgar och utvecklats. Vi ar tillexempel medlemmar i en nyuppstartad organisation som heter "Nimba". Denna organisation kommer forhoppningsvis kunna stotta Kudumbams projekt som heter "Empowerment of textil workers". I detta projekt kommer flickor, precis som de vi intervjuade, att kunna fa stod till att skapa sig ett vardigt liv efter textilindustin.
Vi kommer aven fortsatta att lyfta fram problemen i textilindustrin som informatorer och aktivister i Rena Klader. Till hosten kommer vi forhoppningsvis kunna starta upp en informatorsutbildnings- studiecirkel (Rena Klader) tillsammans med ABC i Lund.
Sa hall utkik med jamna mellanrum pa var blogg!


"Gor cirkeln hel och rund igen" kommer fran en lattext med bandet Kultiration som vi tycker valdigt mycket om. Med det namnet pa var blogg vill vi att vi i Sverige ska borja tanka, tanka pa att vi i Sverige faktiskt paverkas av resten av varlden och hur resten av varlden paverkas av oss. Att vi kan leva pa ett vist satt beror pa att man tvingas leva pa ett annat satt i andra lander. Om nagot blir mer eller storre pa en plats blir det mindre nagon annan stanns. Fattigdom blir resultatet av rikedom. Cirklen ar inte hel da krafter forsoker dolja delar av den, da vi valjer att vanda bort blicken. Vi maste se att strukturer hanger ihop och att vi alla lever i samband och att det inom detta inte ar rattvist. Men vi kan gora cirkeln hel och rund igen men da kravs det att vi erkanner verkligheten for vad den ar!

Karlek
Emma och Malin

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja nu är det bara väntan kvar...
    Ni må tro att jag är stolt över er tjejer, det ni gjort i år är fantastiskt. Att ni tagit er i kragen, och verkligen genomfört en egen dröm, att det ni gjort, upplevt och kommer att berätta för andra nu när ni kommer hem spelar roll.
    Puss och kram
    Monica

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för alla de fantastiska ögonblick som ni levererat till oss här hemma.
    Tack!!!! för att vi fick vara med på ert äventyr.

    Gunilla & Jan

    SvaraRadera