måndag 21 juni 2010

Tillbaka i Tritchy

Nu ar vi framme i Tritchy och ar i detta nu pa Kudumbams kontor. Det kanns jattebra att vara tillbaka, manniskorna och maten har vi saknat mycket.
Tagresan gick bra, men var i vissa stunder valdigt langsammt. Vi hamnade med en harlig indisk kvinna som var bade hjalsam och beskyddande.

Vi har precis haft ett mote med "presidenten" for Kudumbam, Cecilia. A. Raj. Det var mycket givande och vi har nu tillsammans borjat planera var vistelse. Tanken ar att vi ska stanna i hela 18 dagar, under dessa ska vi kontinuerligt traffa de unga kvinnorna som lyckats ta sig ifran textilindustrin i Tiruppur. Vi ska dessutom fa mota Manimegalia som ar rektor och huvudansvarig over avdelningen: "women studies" , genusvetenskap pa Bharathidasan Universitetet. Var tolk kommer vara en kvinna som ar student under Manimegalia och nu dokturerar i amnet "Empowerment of textil worker", detta betyder att vi kommer fa tillgang till annu mer expertis under var vistelse.
Nu ska vi strax ta oss till Kolonji eco-farm dar vi kommer bo de narmsta dagarna. Darfor kommer vi inte ha mojlighet att skriva i bloggen forran vi kommer in till stan igen.

Glom inte att kommentera vara inlagg, da blir vi sa glada!

2 kommentarer:

  1. Heja Emma o Malin! Vi följer er! Kram Anna L. (ABC o Chilla)

    SvaraRadera
  2. Emma & Malin!
    Följer ert äventyr med spänning och en mindre oro, som vi vet ej är befogad när det gäller er två.

    Gunilla & Jan Kram

    SvaraRadera