måndag 12 juli 2010

Chilla och Annania



I lordags var vi pa kalas som sagt och vi fick da traffa Chilla. Nar vi anlande hade festen inte borjat men det var anda fullt med folk dar. Varje lordag kommer det namligen 10 stycken studenter for att interagera med barnen och hjalpa dem med att utveckla sin engelska. Det tog ett tag innan vi forstod att dessa manniskor inte var dar for festen. Efter cirka tva timmar akte studenterna och kalaset kunde da borja. Det var god mat, sotsaker i massor och mycket trevliga manniskor!
Pa sondagen akter vi tillbaka till Chilla for att ha ett mer formellt mote dar vi forskte ta reda pa mer om hur projektet Chilla och organisationen Annania arbetar och ser ut.

Annania ar den officiella organisationen och Chilla ar ett projekt under Annania.
Chilla fungerar som ett hem for barn till sexarbetande kvinnor, just nu lever 10 barn har.
Organisationen arbetar for att modrarna och barnen ska ha en bra relation, modrarna ar alltid valkommna! Anil och Rodja ar de tva personerna som bor tillsammans med barnen i Chillas hus.
De har med sina vanner startat upp organisationen Annania som byggs upp av 25 medlemmar, sju av dessa sitter i styrelsen. Anil och Rodja lagger ner sitt hjarta och sin sjal i detta projektet och deras engagemang har forandrat manga manniskors liv!

Vi har blandade kannslor for vart besok hos Chilla. Det ar en fantastiskt atmosfar i huset och man kanner varkligen att barnen har det bra och triv. Det som kandes lite mer olustigt var att vart besok inte kandes sa planerat och vi kande oss ivagen imellan at. Det var lite svart att fa tid tid till att stalla vara fragor och det blev tyvarr aldrig sa att vi fick sitta med bade Rodja och Anil pa samma gang. Det darfor svart att sammanstalla en helhetsbild och vi har fortfarande fragor kring deras arbetssatt.

Rodja som studerar sociologi och ar aktiv i manga kvinnorattsorganisationer var valdigt inspirerande att tala med och det kandes sa skont att traffa en indisk kvinna som kallar sig for feminist!

Vi vill skriva mer om Annania och Chilla, kanske kan vi gora det imorgon men just nu ar Emma sjuk och vi maste ata nagot.

2 kommentarer: