lördag 31 juli 2010

Natur och frisk luft








Nu ar vi tillbaka i Mysore. Vara dagar i Coorg var fantastiska men blota, snacka om monsunregn! Sjalva home stayet vi bodde pa var ocksa helt underbart, det lag helt kolosalt bra och maten var jattegod. Fran var terrass hade vi en bland de vackraste utsikter och det var harmonisk att sitta och titta ut pa regnet som folla pa bergen runt omkring oss. Resan till Honey Valley var en upplevelse i sig. For att ta oss dit var vi tvungna att forst ta en buss till staden Virajpet, den turen tog ungefar tre timmar. I Virjapet fick vi byta til en liten lokalbuss som var fullproppad av indier och stora sackar fyllda med mat. Efter en timmes skumpig fard genom underbart landskap hoppade vi av bussen och blev upphamtade av husets Jeep. De sista tre km var en stracka med 70 graders uppforsbacke i osregn. Vi akte forbi vattenfall korde gennom backar (vatten)och flog hela tiden runt i bilen, det var skitkul!
Vi var aven ute pa aventyr i djunglen men det varade inte sa lange.. Efter att ha bli varnade for blodiglar for att sen avfarda denna varning upptackte vi till var forfaran att vara skor och byxor var helt fulla av dessa oinbjudan djur. Vi greps bada tva att panik! Vi skrek och skrek for det var sjukt svart att ta bort dem. Malin tog bort en med sina hander och da satte sig iglen pa fingret istallet, sa holl de pa, nar vi flytta pa dem fasnade de pa ett nytt stalle. Uhh det kliar pa hela kroppen bara man tanker pa det. Efter denna traumatiska men otroligt roliga (sa har i efterhand) upplevelse bestammde vi oss for att vi nog mer va typerna som njutar av naturen pa hall. Vara dagar som trekking manniskor var over for denna gangen, vi tar upp dem nar det inte ar sasong for blodiglar. Darefter nojde vi oss med att ga promenader pa storre stigar. Annars kopplade vi av mycket, laste vara bocker, at god mat och drack super gott kaffe! Det basta med var vistelse i Coorg var anda narheten till naturen och alla djur. Det var mycket lange sedan vi fick andas frisk luft. Vi fick tva vanner for livet, hundarna Dog Master och Dudette. (namnen ar givna av oss) Dog Master ar den svarta som var otroligt snall och karleksfull, han alskade att kela och ligga i ens kna. Dudette daremot (den bruna) var en mycket skygg och sjuk hund. Vi tror att hon var halvblind och da hon inte "tillhor" garden ar hon hela tiden radd for att bli bort schasad. Hon var sa smal och svag och vi gjorde allt for att hon skulle ga upp nagra kilon och bli torr. Det var ett hjärtskärande avsked da det kandes som hon bara hade nagra veckor kvar att leva om inte nagon manniska tog sig ann henne.

Har under foljer lite bilder pa Mysores marknad. Den ar verkligen sa fantastisk som vi fatt berattat for oss. Man njuter verkligen av alla dofter och farger! Mysore ar for ovrigt en jattetrevlig stad, atmosfaren ar lungn men inte trakig och det ar inte for mycket eller for lite manniskor har, en lagom stor indisk stad. Vadret har ar helt okej, korta regnskurar kommer med jamna mellanrum och daremmelan lite solsken.







Imorgon reser vi till Bangalore och pa mandagska vi traffa Mr Jayaram och GATWU. Det ska verkligen bli spannade och roligt att fa in lite organisationers arbete i var resa igen!

3 kommentarer:

  1. Åhh vilka härliga foto! Jag vill också vara med er :) Kram Pöörnil

    SvaraRadera
  2. Pernilla:
    Oh det vore sa bra om du vore har, du hade alskat Indien, det finns sa mycket att fotografera;) Saknar dig men vi ses snart!! Kram Emma

    SvaraRadera
  3. Helt fantastiskt att lasa bloggen, och coola bilder. Ni ar verkligen pa ett aventyr!
    STOR KRAM FRAN LONDON /jonna

    SvaraRadera