tisdag 27 juli 2010

Vanner


Mamallapuram blev bade ett behovt uppvilande och en overaskning eftersom vi motte sa fantastiska manniskor som vi hade nagra riktigt djup samtal med. Till exempel Anita och hennes pappa som arbetar pa Mamallapurams strand som smyckesforsaljare. Var vanskap borjade forsta dagen vi kom till staden da Anita var torstig och behovde vatten och fortsatte under hela var vistelse med langa samtal pa stranden. Anita ar en av de sotaste ungar vi mott och hon var full av liv och bus. Da hon och hennes familj ar som de sjalv kalla sig "gypsys" sa kan inte Anita ga i skolan. Skolan tar en extra avgift (2000 rp/man) for "gypsys" och omojliggor pa detta satt deras skolgang. Ingen i slakten hade nagonsin gatt i skolan och framtiden visade inte pa nagon skillnad. Det var sa sjukt att se hur "indierna" behandlade dem och att de inte sags som indier. Nar vi satt och pratade kom det flera ganger "indier" och skallde ut dem och sa att de inte skulle stora oss. Forsta gangen forstod vi inte vad som hande da de bara helt plotsligt sprang ivag men efter den gangen forklarade vi alltid att de var vara vanner och valkommna att sitta med oss. Vanskapen med Anita och hennes pappa (som vi tyvarr glomt namnet pa) var verkligen viktig och vi blev sa upprorda over denna diskriminering och rasism vi bevittna.



Tva andra mycket fina vanner vi skaffade oss var engelsmannen Ruth och Heather. Tyvarr traffade vi inte dem forran var nast sista dag i Mamallapuram men det var tva riktigt harliga brudar. De ska resa runt i olika delar av varlden i nio manader, Indien var deras forsta stopp. Tillsammans med dem upplevde vi en akta turist-grillkvall pa hotellets tak som slutade nere pa stranden. Det var en rolig kvall!


Pondicherry var en marklig stad. Alla (till och med indierna)talade franska, skumt.. Men staden har lange varit en fransk kolloni och besoks ann i dag av massvis med fransman. Staden var mycket vacker med sina lungna franska gator, men den var ocksa stokig med sina indiska starkt traffikerade gator. Charmig men inte mycket mer.. Kolla in kanalen liksom, vi som ar vana vi Malmos.
Just nu ar vi i Mysore och denna staden har varkligen en skon atmosfär! Imorgon sticker vi ut till "djunglen" och vi har blivit varnade for massvis med regn. Men vi ar val forberedda, med nykopta paraplyer och vara alskade regnajackor som antligen kommer till anvandning.. Bilder och berattelser fran Mysore och runt om kring kommer nar vi ar tillbaka i staden om tre dagar.

3 kommentarer:

  1. Härligt att höra av er den här vägen igen, många intressanta saker får man lära sig...
    Kram till er båda
    Monica

    SvaraRadera
  2. Hej flickor!

    Härligt för en kväll och natt att vara som en riktig turist.Lycka till i djungeln.Vi följer er resa med späning.

    Kram Gunilla & Jan

    SvaraRadera
  3. Till vara paron:
    Vi saknar er men nu ses vi snart!

    SvaraRadera